De bloem die de zon een kusje wilde geven is jarig!

Vandaag precies een jaar geleden, rolden ze van de persen af. De eerste exemplaren van ons boek. Een droom kwam uit voor mij en mijn tweelingzus. Het zaadje voor dit project was al 7 jaar geleden geplant, toen mijn destijds 3 jarige dochter een bloem tekende met een enorm lange steel en zei dat die steel zo lang was, omdat ze de zon een kusje wilde geven.

Het afgelopen jaar is er een geweest van heel veel ups en downs, iets dat iedere startende ondernemer zal herkennen. Je hebt momenten dat je op wolken loopt en overstroomt van liefde en geluk voor jouw pad en dagen dat de twijfel toeslaat en je je depressief afvraagt waarom je er in godsnaam aan begonnen bent en of het niet beter is helemaal te stoppen en in een anoniem hoekje te kruipen met dikke sokken en een kop thee en een enorme reep Tony Karamel Zeezout…

Ont-moet-ingen

Een absoluut hoogtepunt van deze reis waren alle bijzondere ontmoetingen die door het boek tot stand kwamen. Mensen die naar markten kwamen, prachtige woorden over het boek achterlieten op mijn site, mensen die activiteiten rondom het boek bedachten en ermee aan de slag gingen. Mensen die het boek een kans wilden geven in hun winkel. Mensen die het boek gebruikten bij hun werkzaamheden als coach of kinderyogadocent. Een vermelding in een groot maandblad, andere webshop eigenaren die het weer trotseerden om hun spulletjes zo mooi mogelijk te presenteren op een verregende markt waar ze uiteindelijk nauwelijks iets verkochten …Al deze positieve en heel vaak verrassende momenten hebben ons gesterkt om vol te houden op die momenten dat we het allemaal even niet zagen zitten.

Als een dag door een stad lopen en mogelijke winkels bezoeken uitliep op de ene afwijzing na de andere. Als er weer eens geld issues opdoken of onverwachte tegenslagen met het drukken. Als je je website wilt updaten en je ineens een heleboel van je items mist. Of als mensen met goedbedoelde adviezen kwamen die er alleen op wezen dat ik tot nu toe alles verkeerd had aangepakt.

Koop lokaal en met liefde gemaakt

Dit weekend staan mijn zus en ik met ons boek op Flavourites Live! Het is een feestje om omringd te zijn met andere vrouwen die ergens in hun drukke leven van betaalde baan en gezin, de tijd en inspiratie hebben weten op te brengen om een eigen webshop te openen. Mensen denken vaak dat je er rijk van wordt, zo’n webshop. Dat het om het geld gaat. Ze verbazen zich over de prijzen. Heel begrijpelijk, bij een HEMA of Action betaal je veel minder. Maar bekijk het eens zo: De meeste webshop vrouwen willen de wereld een beetje gezelliger en blijer te maken met hun zelfgemaakte spullen. Want de hoeveelheid tijd, energie, geld en vooral liefde die er zit in alles wat zelfgemaakt is, voel je op zo’n evenement. Daarom een oproepje; Wil je bijzondere, unieke Sintkadootjes shoppen? Spulletjes met een verhaal, met mensen erachter die hun ziel en zaligheid leggen in het maken van deze spullen? Kom dan naar Flavourites Live dit weekend. Ik hoop dat ik je daar zie.

 

Bloei en blijf dromen!

 

San

*Deze actie loopt tot 6 december 2017