Hejsan! (hallo in het Zweeds)

Weet je, ik heb altijd gedroomd van een creatieve baan. Het heeft me zo ongeveer mijn halve leven gekost om erachter te komen dat je helemaal geen baan nodig hebt om creatief te zijn. Je moet het gewoon doen! En wat je vooral níet moet doen; er teveel over nadenken. Want dat deed ik veels te veel, dat nadenken.

“Is dit werk, als niemand me ervoor betaalt?” “Er zijn mensen die veel mooiere dingen maken dan ik, zal ik niet liever gewoon stoppen?” “Mijn gezin slokt al mijn tijd op, wanneer kan ik dan werken?” Enkele kwesties die maar bleven pulseren in mijn hoofd en me belemmerden gewoon te doen en te zien wat ik wél allemaal deed. Nu probeer ik meer te leven bij Rupi Kaur’s woorden:

Met de nadruk op ‘probeer’, want piekeren blijft een aangeboren afwijking. Op deze site heb ik alle creatieve projecten waar ik de afgelopen jaren aan gewerkt heb (betaald of niet, voor klanten of met mezelf als opdrachtgever), verzameld. 

Alles waar ik trots op ben, heeft een plekje gekregen op deze site. Ik krijg toch nog vaak de vraag; “maar wat dóe je dan precies? Waar kan ik je voor inhuren?”

“Tekenen, ideeën tot leven brengen, schrijven. En de wereld daarmee een beetje mooier en blijer maken.”

Dat vat het geloof ik wel zo’n beetje samen. Ik ben niet zo van de functieomschrijvingen, want we kunnen allemaal zoveel meer dan wat we in één of twee woorden kunnen samenvatten.

hejsan.nl&lindasier.nl

Een grote droom die ik al jaren koesterde was samenwerken met mijn tweelingzus Linda. Linda is naast de meest geweldige zus die een mens zich kan wensen, ook grafisch vormgever. Ze maakt de mooiste dingen; van kookboeken tot huisstijlen en van moodboards tot concepten. Vaak allemaal tegelijk in afwisselende volgorde. Als we samenwerken voelt dat als de bedoeling. Dus het is ons doel dat nog veel meer te doen in de toekomst!

Neem zeker even een kijkje op haar site (lindasier.nl) en zie wat ik bedoel. In mijn portfolio zie je ook een aantal projecten die we samen hebben gedaan.

De bloem die de zon een kusje wilde geven

Ik neem je even mee naar nog een hoogtepunt: Eind 2016. Toen kwam mijn eigen kinderboek De bloem die de zon een kusje wilde geven uit. Het boek gaat over het luisteren naar je hart en het volgen van je eigen pad daarin.

Tijdens het hele proces van het ontstaan van het idee, het schrijven, het illustreren, het maken, het drukken en het uitgeven was deze boodschap zo ongeveer de belangrijkste boodschap aan mijzelf. Het boek kón er alleen maar komen als ik naar mijn hart luisterde en het op mijn manier deed. Elke stap van de weg er naartoe.

Nu is het er, het boek en ik kan je bijna niet vertellen hoe geweldig het is er doorheen te bladeren, de bladzijdes door mijn vingers te voelen glijden en om mijn ogen op de tekeningen te laten rusten. Ik hoop dat de boodschap in heel veel kinderharten (en grote mensen harten) terecht komt. Want ik geloof heilig in een wereld waarin iedereen vanuit zijn hart leeft en geeft en daar kun je maar beter zo jong mogelijk mee beginnen! Dus als jij een droom hebt, ga ervoor!

Ik wens je heel veel geluk in jouw zoektocht en het volgen van jouw dromen. En, wil je iets met me delen, me iets vragen of een reactie achterlaten op de site, wees welkom!

Liefs,

San ♥