Weet je, ik heb altijd gedroomd van een creatieve baan. Het heeft me zo ongeveer mijn halve leven gekost om erachter te komen dat je helemaal geen baan nodig hebt om creatief te zijn. Je moet het gewoon doen! En wat je vooral níet moet doen; er teveel over nadenken. Want dat deed ik veels te veel, dat nadenken. “Is dit werk, als niemand me ervoor betaalt?” “Er zijn mensen die veel mooiere dingen maken dan ik, zal ik niet liever gewoon stoppen?” “Mijn gezin slokt al mijn tijd op, wanneer kan ik dan werken?” Enkele kwesties die maar bleven pulseren in mijn hoofd en me belemmerden gewoon te doen en te zien wat ik wél allemaal deed. Nu probeer ik meer te leven bij Einsteins woorden:

logic can get you from a to b, imagination will take you anywhere!

Met de nadruk op ‘probeer’, want piekeren blijft een aangeboren afwijking. Op deze site heb ik alle creatieve projecten waar ik de afgelopen jaren aan gewerkt heb (betaald of niet, voor klanten of met mezelf als opdrachtgever), verzameld. Alles waarvan mijn hart een sprongetje van maakt.

Alles waar ik trots op ben, heeft een plekje gekregen op deze site. Ik krijg toch nog vaak de vraag; “maar wat dóe je dan precies? Waar kan ik je voor inhuren?” Tekenen, ideeën tot leven brengen, schrijven. De wereld daarmee een klein beetje mooier en blijer maken. Dat vat het geloof ik wel zo’n beetje samen. Ik ben niet zo van de functieomschrijvingen, want we kunnen allemaal zoveel meer dan wat we in één of twee woorden kunnen samenvatten.

Boek: De bloem die de zon een kusje wilde geven

Eind 2016 is een droom van mij werkelijkheid geworden. Mijn eigen kinderboek De bloem die de zon een kusje wilde geven is uitgekomen. Het boek gaat over het luisteren naar je hart en het volgen van je eigen pad daarin. Tijdens het hele proces van het ontstaan van het idee, het schrijven, het illustreren, het maken, het drukken en het uitgeven was deze boodschap zo ongeveer de belangrijkste boodschap aan mijzelf. Het boek kón er alleen maar komen als ik naar mijn hart luisterde en het op mijn manier deed. Elke stap van de weg er naartoe. Nu is het er, het boek en ik kan je bijna niet vertellen hoe geweldig het is er doorheen te bladeren, de bladzijdes door mijn vingers te voelen glijden en om mijn ogen op de tekeningen te laten rusten. Ik hoop dat de boodschap in heel veel kinderharten (en grote mensen harten) terecht komt. Want ik geloof heilig in een wereld waarin iedereen vanuit zijn hart leeft en geeft en daar kun je maar beter zo jong mogelijk mee beginnen! Dus als jij een droom hebt, ga ervoor!

Neem eens een kijkje in mijn webwinkel Hejshop! Daar kun je niet alleen het boek kopen, maar daarnaast ook een heleboel andere handgemaakte, gezeefdrukte artikelen die geïnspireerd zijn op illustraties en de boodschap van het boek. Ik wens je heel veel geluk in jouw zoektocht en het volgen van jouw dromen. En, wil je iets met me delen, me iets vragen of een reactie achterlaten op de site, wees welkom!

Liefs,

San ♥