Ik schreef en illustreerde dit kinderboek over een bloem die de zon een kusje wilde geven. ‘De bloem die de zon een kusje wilde geven‘, is een verhaal over het volgen van je eigen pad. Door te luisteren naar je hart en te geloven in je dromen is alles mogelijk en kun je bloeien. Een voorleesboek voor kinderen vanaf 3 jaar.

De bloem die de zon een kusje wilde geven

is geïnspireerd op een tekening die mijn jongste dochter jaren geleden maakte. Ze was 3 en had een bloem met een hele lange steel getekend. Toen ik haar vroeg:”waarom heeft die bloem zo’n lange steel?”, antwoordde ze: “Omdat hij de zon een kusje wil geven natuurlijk!” Dat vond ik zo ontzettend mooi dat ik er een verhaal bij wilde maken. Het werd een verhaal over dromen en bloeien op je eigen manier. Een hele belangrijke boodschap voor kinderen en eigenlijk voor iedereen. Het verhaal biedt veel aanknopingsmomenten om met je kind te praten over thema’s als jezelf zijn, erbij horen en je eigen weg vinden. De warme uitstraling van het papier in combinatie met de illustraties in zwart geven het boek een rustige, authentieke uitstraling.

Producten geïnspireerd op het boek

Het bedenken, maken en uitgeven van het boek heeft een aantal jaren in beslag genomen. Maar toen het er was…wow! Omdat we wilden dat iedereen het boek zou leren kennen, schreven we ons in voor markten en evenementen. Super inspirerend. Om het boek te omlijsten maakten mijn zus en ik nog een aantal andere producten, allemaal geïnspireerd op de boodschap van het boek: Groei en bloei op jouw manieren blijf dromen. Hieronder een greep uit de producten. Bijna allemaal te koop in de shop!