illustraties website Knoest jeugdhulp

Voor Knoest jeugdhulp ontwikkelde ik samen met Linda Sier en Nathalie Wethmar een geheel nieuwe website en huisstijl. De oude website voldeed niet meer. Zoals dat vaak gaat bij organisaties die net beginnen waren alle onderdelen van de huisstijl vrij organisch tot stand gekomen. Met hulp van veel lieve en bekwame mensen die de oprichter van Knoest, Danielle van der Stroom een warm hart toedragen. Maar als een organisatie groeit, veranderen ook de wensen en benodigdheden. Tijd om alles professioneel aan te pakken. Dit was het startsein voor ons om bestaande middelen flink onder de loep te nemen en te toetsen waar e.e.a. nog diende en waar aanpassingen nodig waren of waar iets geheel anders in de plaats moest komen.

Huisstijl

We begonnen met de huisstijl. We hebben de bestaande huisstijl van Knoest als uitgangspunt genomen en alle mooie dingen daaruit doorvertaald naar een vernieuwde, frisse versie. Daarnaast hebben we de website kritisch geanalyseerd en aansluitend op de wensen en benodigdheden van de organisatie op dit moment, een sitemap gemaakt. Vanuit deze sitemap en functionaliteiten voor de website zijn we aan de slag gegaan met de uitstraling en vormgeving van de site.

Fotografie

Voor het nieuwe ontwerp waren ook nieuwe foto’s nodig. We planden een fotoshoot. In februari! Ons enthousiasme en optimisme werd beloond met een stralend zonnetje en fotogenieke locaties die als achtergrond voor de shoot dienden. Fotografe Hilde Ruitenbeek schoot foto’s van de locatie, de medewerkers en Linda en ik creëerden nog additionele conceptbeelden. 

Na de shoot (en selectie van de beelden) volgde een voor mij heel leuk stuk; het illustreren van de foto’s. Linda hield zich intussen bezig met het ontwerpen van de visitekaartjes, promotiemiddelen, de flyer, de webpagina’s en de social media. 

Knoest jeugdhulp punt nl

En uiteindelijk bracht Wilrik Rook van view on it alles samen. Hij verzorgde de technische kant van de website en zorgde ervoor dat ons ontwerp kon stralen op het web. Een nieuwe url, om de vindbaarheid te verbeteren werd knoestjeugdhulp. De hele social media campagne voor de lancering van de nieuwe website ontwierpen we ook. Want; een nieuwe website (met nieuwe, meer passende url) waar zo lang door zoveel mensen aan is gewerkt, verdient aandacht!

Het was een fantastisch project, zo fijn om voor zo’n mooie organisatie een (digitaal) visitekaartje te mogen maken. Ga naar Knoest jeugdhulp en zie wat ik bedoel!


Klant: Knoest Jeugdhulp

Concept: lindasier.nl & hejsan.nl

Vormgeving: lindasier.nl

Illustraties & tekst: hejsan.nl

Projectbegeleiding: Nathalie Wethmar, organisatiekracht.nl

Fotografie: Hilde Ruitenbeek, met14.nl

Technische realisatie website: Wilrik Rook, viewpoint.nl